Gryta med Pulled Jackfruit, rotfruktsris och rönnbärssylt

Vi har gjort Pulled Jackfruit förut och utgått från lite olika recept vi hittat på nätet. Alla har dock innehållit Barbeque-sås vilket inte är en Hit hos oss. Så nu tog vi saken i egna händer! Vi ville göra en höstig gryta med lite "Vilt"- smaker. Höst för oss är rotsaker, äpplen, intensiva kryddor som kanel, ingefära och kryddnejlika. Det resulterade i en otroligt god och smakrik gryta som vi serverade till stekt rotfruktsris och vår hemmagjorda rönnbärssylt med vanilj. Det här måste testas!

Viltgryta med Jackfrukt, rotfruktsris och
rönnbärssylt
Rotfruktsris
1 palsternacka
1 liten kålrot
1/2 litet blomkålshuvud
Riv allihop och blanda om. Ha det som det är eller bryn det lätt i en stekpanna med lite kokosolja. Om du inte är vegan kan du blanda i 2 ägg och lite kokosmjölk och steka.
Viltgryta
2 burkar Jackfrukt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 palsternacka
1,5 dl kokosmjölk
1 dl krossade tomater
5-6 dl vatten
2 msk tamarisoja
1-2 msk fibersirap (agavesirap ellr honung går också bra)
1 äpple (skuren i bitar)
1 msk äppelcidervinäger
1-2 cm riven färsk ingefära
1/2 apelsin (rivet skal och saft)
kryddor (på ett ungefär, man får smaka sig fram)
1 tsk garam masala
Svart och vitpeppar från kvarn
1 tsk kanel
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
Hacka lök,vitlök, morötter och palsternacka. Häll ut vätskan från Jackfrukt-burkarna. Lägg sedan allt i en gryta och stek i kokosolja tills löken börjar bli genomskinlig. Blanda sedan i resten av ingredienserna och låt koka upp och puttra ca 15 minuter. "Dra isär" jackfrukten i strimlor, smaka av grytan, häll eventuellt i lite färska örter. Servera till rotfruksriset, lite sallad och rönnbärssylt. (recept i tidigare inlägg). Har man inte gjort någon sylt är färska lingon väldigt gott till!

1 palsternacka
1 liten kålrot
1/2 litet blomkålshuvud
Riv allihop och blanda om. Ha det som det är eller bryn det lätt i en stekpanna med lite kokosolja. Om du inte är vegan kan du blanda i 2 ägg och lite kokosmjölk och steka.
Viltgryta
2 burkar Jackfrukt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 palsternacka
1,5 dl kokosmjölk
1 dl krossade tomater
5-6 dl vatten
2 msk tamarisoja
1-2 msk fibersirap (agavesirap ellr honung går också bra)
1 äpple (skuren i bitar)
1 msk äppelcidervinäger
1-2 cm riven färsk ingefära
1/2 apelsin (rivet skal och saft)
kryddor (på ett ungefär, man får smaka sig fram)
1 tsk garam masala
Svart och vitpeppar från kvarn
1 tsk kanel
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
Hacka lök,vitlök, morötter och palsternacka. Häll ut vätskan från Jackfrukt-burkarna. Lägg sedan allt i en gryta och stek i kokosolja tills löken börjar bli genomskinlig. Blanda sedan i resten av ingredienserna och låt koka upp och puttra ca 15 minuter. "Dra isär" jackfrukten i strimlor, smaka av grytan, häll eventuellt i lite färska örter. Servera till rotfruksriset, lite sallad och rönnbärssylt. (recept i tidigare inlägg). Har man inte gjort någon sylt är färska lingon väldigt gott till!

