Godisremmar och äppelchips

Riktigt syrliga godisremmar gjort av enbart bär och frukt, samt tunna och krispiga chips på äpplen.
 
 
 

Godisremmar

Vi har gjort sura remmar av alla möjliga bär. Favoriterna är med svarta vinbär och blåbär. De med krusbär är också jättegoda. Bilden här ovan är på lingon och röda vinbär.
 
Mixa 3 dl valfria bär eller frukter, och tillsätt eventuellt 1 msk fiber sirup eller annan sötning. Dra några lätta penseldrag med kokosolja på bakplåtspapper så blir det lättare att dra bort remmar sen. Bred sedan ut smeten i ett jämnt och tunt lager och låt stå i ugnen på ca 100 grader 1-1 1/2 timme eller lägre grad längre tid, till de har stelnat lite. Ta ut plåten och klipp direkt i tunna remmar, dra försiktigt av dem från pappret och rulla ihop dem.
 
 
 

Äppelchips

För 2 plåtar
 
4 stora svenska äpplen
 
Skär äpplen i tunna, tunna skivor med en vass kniv, eller mandolin. Pensla även här bakplåtspappret med lite kokosolja så att de inte fastnar. Sprid ut äppelskivorna på plåten. Låt stå i ugnen på ca 125 grader 45 minuter, eller lägre grader några timmar tills de är chips. Håll koll på dem så att de inte bränns, och öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut ånga. (Går att ha ugnsluckan lite på glänt också).
 
 
 
 
 
 
1 coffeeandcupcake.blogg.se:

skriven

Så gott ^^

Kommentera här: