Fylld Butternut Pumpa

 
Frostiga, härliga morgnar, mysiga mörka kvällar... Hösten är ju underbar! Full av olika färger och smaker också vilket vi älskar! Äpplen, rotsaker, pumpor i olika former, grönkål, nötter och clementiner. Det är så roligt att experimentera och smaka i köket när det är säsong för så mycket gott. 

Butternut pumpa brukar vi använda till mycket, den här gången slängde vi helt enkelt in den som den är (eller vi delade den på mitten först), när den mjuknat till sig lite fyllde vi den med gröna linser och en grön mix av bland annat grönkål, vitlök, hasselnötter och örter. Det blev en otroligt smakrik, snygg och god höstmiddag, och superenkel! 
 
 
 

Fylld Butternut Pumpa 

med grönt täcke

1 butternut pumpa
2 dl gröna linser
2 sharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 grönkålsblad
en näve färsk persilja
några kvistar färsk rosmarin och timjan
spiskummin
kanel
en skvätt äppelcidervinäger
havsalt och peppar
1/2 apelsin (rivet skal och saft)
1/2 äpple
kokosolja
olivolja
1/2 dl hasselnötter

Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Dela pumpan på längden, gröp ur kärnorna och lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper. Pensla på lite kokosolja, salta och sätt in i ugnen på 225 C. Hacka sharlottenlök, vitlök, grönkål, persiljan, rosmarinen och timjan. Blanda allt, riv ner skal från apesinen och pressa ut saft. Krydda lite lätt med spiskummin, kanel, salt, peppar, olivolja och en skätt äppelcidervinäger. Hacka hasselnötterna grovt, och riv äppet grovt. När pumpan mjuknat något, Lägg på linser och den gröna blandningen, toppa med rivet äpple och hasselnötter. In i ugnen tills det gröna räcket är krispigt och pumpan mjuk. Servera med sallad, rivna morötter och apelsin!


 

Kommentera här: