Rödbetspaj
Fantastisk saftig och smakrik rödbetspaj med silkestofu och havregrädde i stanningen, helt vegansk, men väldigt proteinrik. Botten gjorde vi på en mängd olika frön och kokosolja, vilket gör den både knaprig och näringsrik.

Rödbetspaj
Pajskal:
1 dl mandelmjöl
1/2 dl solrsofrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpafrön
2-3 msk kokosolja
Fyllning:
4 stora rödbetor
1/2 purjolök
Stanning:
ett paket silkestofu
1/2- 1 dl havregrädde/kokosmjölk
salt och peppar
färsk timjan och rosmarin
1/2 citron
Smält kokosoljan och blanda med mjölet och fröna, arbeta ihop till en deg och tryck ut i en pajform. Grädda ca 10 minuter på 200 grader. Skala och riv 2 1/2 av röbetorna grovt. Spara de andra och skär i tunna skivor att lägga på toppen. Skölj och hacka purjolöken. Mixa silkestofu, havregrädde eller kokosmjölk och kryddor, samt skal och saft från en halv citron. Lägg i de rivna rödbetorn och löken i pajskalet och häll drefter över stanningen. Toppa med rödbetsskivorna. Låt stå i ugn på 200- 225 grader ca 30 minuter.

