Glutenfritt Tunnbröd

Tunnbröd
2 msk chiafrön blandat med 6 msk vatten
2 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk pofiber,potatismjöl eller bovetemjöl
0.75 msk fiberhusk
0.75 tsk bakpulver
1 msk smält kokosolja
2 tsk brödkryddor + 1/2 tsk hel fänkål
1 msk fibersirap/agavesirap eller honung
1 nypa salt
1/2 dl valfri mjölk, vi använde havremjölk och kokosmjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225C.
2. Smält kokosoljan på låg värme i en kastrull, ställ åt sidan för att svalna.
3. Blanda chiafröna med vattnet, rör om.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör om i chiafröna igen.
5. Blanda sedan samtliga ingredienser till en jämn deg i en skål. Låt degen svälla 3-4 minuter.
6. Dela degen i 4 lika stora delar.
7. Kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Olja gärna in bakplåtspappret med lite kokosolja så släpper de lättare när de gräddats. Kavla dem ca 2-3 mm tjocka.
8. Grädda i mitten av ugnen i 4-6 minuter, en eller två åt gången beroende på hur stora plåtar du har. Håll koll så att dom inte bränns i kanterna.

skriven
Det ser jättegott ut!