Svamp och Quinoabiffar

Ingredienser

  • ½ gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 3 msk chiafrön + 1 ½ dl vatten
  • 4 dl kokt quinoa
  • 600 g champinjoner
  • 2 msk sojamjöl
  • 1 dl mandelmjöl 
  • 2 ½ dl riven zucchini
  • 0,75 dl hackad slätbladig persilja
  • 1 dl Pumpafrön rostade
  • 1 dl solrosfrön rostade
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tamarisoja
  • 1 tsk torkad timjan
  • nymalen svartpeppar och flingsalt

Så här gör du

  1. I en liten skål blanda ihop chiafrön och vatten och låt stå i 10 minuter under tiden som du förbereder dina övriga ingredienser.
  2. Skär svampen i småbitar och stek ur vätskan i en torr stekpanna, lägg sedan i en klick kokosolja pch bryn tillsammans med en finhakad vitlöksklyfta.
  3. Rosta pumpa- och solrosfrö lätt i en torr panna.
  4. I en stor skål blanda ihop samtliga ingredienser förutom salt och kryddor. Blanda ihop allt väl.
  5. Tillsätt därefter salt och kryddor och rör ihop.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Fukta dina händer med lite vatten. Forma till biffar. Pressa och forma dem hårt. Detta kommer att göra att de behåller formen bättre när du ska grilla eller steka dem.
  8. Nu kan du antingen steka dem i en stekpanna eller grilla dem.
  9. Om du väljer att grilla dina burgare så pensla dem med olivolja på varje sida och förgrädda dem i ugnen på 175° i 15 minuter.
  10. Grilla dem därefter i några minuter på varje sida så att de får en fin färg.
  11. Om du väljer att steka dem så värm några matskedar kokosolja och olivolja i en stekpanna och stek dem på medelvärme i ca 5 minuter på varje sida.
  12. Servera till ugnsrostade rotsaker, grillade grönsaker, blomkålsmos eller som vi, zucchinipasta. (hyvlad zucchini). Lingon var även gott till!

Kommentera här: