Kokossnäckor med Lemon curd

Skalen till dessa snäckor är samma recept som till vår citronpaj, som du hittar i kategorin desserter. Faktiskt bland de bästa pajskal vi testat! Blir riktigt krispigt och gott!

 

Pajskal:

  • 120 g mandelmjöl
  • 50 g kokosflingor
  • 40 g kokosnötsmjöl
  • 1 ägg
  • 3 msk kokosolja 
  • Några steviadroppar 
  • 2-3 msk vatten

    Börja med att köra kokosflingorna i matberedare en liten stund så att de finfördelas lite extra (inte alls nödvändigt men det gör att degen blir ännu lite stabilare, vi struntade i det).
    Blanda i ägg, vatten, olja och steviadroppar.Tillsätt äggblandningen till de torra ingredienserna och rör hastigt ihop till en något klibbig deg.Tryck ut små snäckformar i metall och förgrädda i 160 grader i ca 12 minuter.

Lemon curd: 


En superenkel och supergod variant på sockerfri lemon curd

 

2 hela ägg

3 äggulor

1 1/4 dl färskpressad citronsaft (ca 2-3 citroner)

3/4 dl stevia/sötströ

1 msk kokosolja

1 msk rivet citronskal

 

1. Koka upp citronsaften och sötningen i en kastrull.

2. Låt svalna lite och ha sedan i äggen, äggulorna och citronskalet under omrörning. Rör om hela tiden och låt sjuda på svag värme. Det får inte koka, då blir det äggröra. Sjud till curden tjocknat.

3. Rör i kokosoljan, smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning. 

4. Häll upp i burkar. God kall som varm! Förvara dock i kylskåp.

  

Servering

Skjälp försiktigt ur snäckorna ur formerna. Lägg i en stor sked lemoncurd och en klick kokosgrädde. Kan varmt rekommendera denna sort då

 

 

Den är redan ganska tjock och behöver inte vispas om man inte vill ha den fastare. 

 

 

 

 

 

Kommentera här: