Kokossnäckor med Lemon curd
Skalen till dessa snäckor är samma recept som till vår citronpaj, som du hittar i kategorin desserter. Faktiskt bland de bästa pajskal vi testat! Blir riktigt krispigt och gott!
Pajskal:
- 120 g mandelmjöl
- 50 g kokosflingor
- 40 g kokosnötsmjöl
- 1 ägg
- 3 msk kokosolja
- Några steviadroppar
- 2-3 msk vatten
Börja med att köra kokosflingorna i matberedare en liten stund så att de finfördelas lite extra (inte alls nödvändigt men det gör att degen blir ännu lite stabilare, vi struntade i det).
Blanda i ägg, vatten, olja och steviadroppar.Tillsätt äggblandningen till de torra ingredienserna och rör hastigt ihop till en något klibbig deg.Tryck ut små snäckformar i metall och förgrädda i 160 grader i ca 12 minuter.
Lemon curd:
En superenkel och supergod variant på sockerfri lemon curd
2 hela ägg
3 äggulor
1 1/4 dl färskpressad citronsaft (ca 2-3 citroner)
3/4 dl stevia/sötströ
1 msk kokosolja
1 msk rivet citronskal
1. Koka upp citronsaften och sötningen i en kastrull.
2. Låt svalna lite och ha sedan i äggen, äggulorna och citronskalet under omrörning. Rör om hela tiden och låt sjuda på svag värme. Det får inte koka, då blir det äggröra. Sjud till curden tjocknat.
3. Rör i kokosoljan, smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning.
4. Häll upp i burkar. God kall som varm! Förvara dock i kylskåp.
Servering
Skjälp försiktigt ur snäckorna ur formerna. Lägg i en stor sked lemoncurd och en klick kokosgrädde. Kan varmt rekommendera denna sort då
:
Den är redan ganska tjock och behöver inte vispas om man inte vill ha den fastare.