Kokossnäckor med Lemon curd

Skalen till dessa snäckor är samma recept som till vår citronpaj, som du hittar i kategorin desserter. Faktiskt bland de bästa pajskal vi testat! Blir riktigt krispigt och gott!

 

Pajskal:

  • 120 g mandelmjöl
  • 50 g kokosflingor
  • 40 g kokosnötsmjöl
  • 1 ägg
  • 3 msk kokosolja 
  • Några steviadroppar 
  • 2-3 msk vatten

    Börja med att köra kokosflingorna i matberedare en liten stund så att de finfördelas lite extra (inte alls nödvändigt men det gör att degen blir ännu lite stabilare, vi struntade i det).
    Blanda i ägg, vatten, olja och steviadroppar.Tillsätt äggblandningen till de torra ingredienserna och rör hastigt ihop till en något klibbig deg.Tryck ut små snäckformar i metall och förgrädda i 160 grader i ca 12 minuter.

Lemon curd: 


En superenkel och supergod variant på sockerfri lemon curd

 

2 hela ägg

3 äggulor

1 1/4 dl färskpressad citronsaft (ca 2-3 citroner)

3/4 dl stevia/sötströ

1 msk kokosolja

1 msk rivet citronskal

 

1. Koka upp citronsaften och sötningen i en kastrull.

2. Låt svalna lite och ha sedan i äggen, äggulorna och citronskalet under omrörning. Rör om hela tiden och låt sjuda på svag värme. Det får inte koka, då blir det äggröra. Sjud till curden tjocknat.

3. Rör i kokosoljan, smaka av och tillsätt eventuellt mer sötning. 

4. Häll upp i burkar. God kall som varm! Förvara dock i kylskåp.

  

Servering

Skjälp försiktigt ur snäckorna ur formerna. Lägg i en stor sked lemoncurd och en klick kokosgrädde. Kan varmt rekommendera denna sort då

 

 

Den är redan ganska tjock och behöver inte vispas om man inte vill ha den fastare.