Laxbiffar och zucchinitagliatelle
Laxbiffar med zucchinitagliatelle och haricots verts
400 g lax
2 äggvitor
olivolja
havssalt
peppar
2 äggvitor
olivolja
havssalt
peppar
1 zucchini
olivolja
zest och saft från citron och lime
olivolja
zest och saft från citron och lime
havsalt
peppar
en näve färsk persilja
Blötlagda blandade nötter (ca 5 timmar, eller över natten. Man får mer näring och de blir lite mjukare och smakrikare!)
haricots verts
peppar
en näve färsk persilja
Blötlagda blandade nötter (ca 5 timmar, eller över natten. Man får mer näring och de blir lite mjukare och smakrikare!)
haricots verts
isbergssallad
ruccola
coctailtomater
äpple
gurka
ruccola
coctailtomater
äpple
gurka
Mixa den färska eller tinade laxen i en matbredare tillsammans med äggvitorna. Värm olivolja i en stekpanna. Salta och peppra smeten och forma sedan till biffar, eller klutta ut lagomt stora biffar i pannan och platta till.
Stek biffarna någon minut på varje sida så de får fin färg. Lägg eventuellt in dem några minuter på eftervärme i ugnen om inte alla får plats i pannan.
Stek biffarna någon minut på varje sida så de får fin färg. Lägg eventuellt in dem några minuter på eftervärme i ugnen om inte alla får plats i pannan.
Skala eller hyvla zucchinin till tagliatelle. Du kan välja om du vill koka den lätt i någon minut, micra den eller ha den rå. Lägg upp på tallrikar, ringla på olivolja. Riv på citron och limezest och pressa på saft, peppra och salta lite. Toppa med hackade nötter och klippt persilja.
Koka haricots vertsen enligt förpackningen och servera till tillsammans med biffarna, pastan och en fräsch sallad.