Krusbär
Bärsäsongen är här! Det innebär ett frenetiskt plockande, ätande och infrysande. Men man måste ju göra någonting MED bären också. Här är en superenkel och god marmelad/sylt som man säkert kan göra med andra bär också, vi tog Krusbär.

Krusbärsmarmelad med chiafrön
ca 6 dl Krusbär
2 dl vatten
1/2 dl chiafrön
sötning (vi tog steviadroppar, väldigt smidigt)
2 dl vatten
1/2 dl chiafrön
sötning (vi tog steviadroppar, väldigt smidigt)
Vi har egentligen inga exakta mått, minns inte riktigt hur mycket vi hade i av allt då vi ofta kör på fri hand, så testa dig fram!
Lägg krusbär och vatten i en kastrull och koka upp, rör om och låt krusbären "gå sönder". Häll i chiafrön och sötning och puttra på, tillsätt eventuellt mer chiafrön eller vatten, smaka av med sötning osv. Chiafröna drar åt sig vätska och blir såsmåningom "geléig".
Jättegott tillbehör på frukostbordet på hembakt bröd, till gröt, äggröra, fil eller vad man nu äter.
Jättegott tillbehör på frukostbordet på hembakt bröd, till gröt, äggröra, fil eller vad man nu äter.
Tips! Stötta kardemummakärnor ger marmeladen det lilla extra, ävem rivet citronskal och lite saft är gott i.

recept på proteinbröd kommer senare....