Nyttig pizza med tonfisk, oliver och soltorkade tomater

 

Tonfiskpizza på mandelbotten

 


 
 
Botten

1 ägg
4 äggvitor
2 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
lite vatten
1/2 dl krossade linfrön
1 msk fiberhusk

Vispa ägg och äggvitor fluffigt, vänd ner de andra ingredienserna och låt vilaen stund. Bred sedan ut smeten/degen i ett tunt och jämt lager på en plåt med baklåtspapper. En slickepott är bra att använda. Förgrädda i ugen på 225 grader i ca 10-12 minuter tills den fått lite färg. (detta recept är också bra om man vill göra egna tortillabröd)
 
Fyllning 

Välj själv vad du vill toppa din pizza med, man kan ju ta i princip vad som helst! Detta hade vi denna gång:

3 tonfiskburkar
3 vitlöksklyftor
1 liten burk kalamataoliver
8-10 soltorkade tomater
8-10 körsbärstomater
1/2 aubergine
en färsk broccoli
1 rödlök eller gul lök
lite tomatsås eller tomatpuré
färska timjankvistar
färsk persilja
salt och peppar
ev riven ost
olivolja
 
Bre på ett tunt lager med tomatsås eller tomatpuré på pizzabottnen. Öppna tonfiskburkarna och nagga sönder tonfisken om det är lite kompakt, fördela ut. Kärna ur och hacka oliverna. Strimla löken. Skär soltorkade tomater och körsbärstomater i små bitar. Skär auberginen i månar. Skär broccolin i små buketter. Pressa vitlöksklyftorna. Fördela ut allt på pizzan och toppa med färska örter. (Spara lite till efter gräddningen också) Ringla på lite olivolja, slata och peppra. Riv eventuellt på valfri ost. Grädda i 225 grader i ca 10-15 minuter. Toppa pizzan med lite färska örter och servera!
 




 

Kommentera här: