Laxbiffar med broccolimos

Följ min blogg med Bloglovin
Dessa laxbiffar är supergoda och jättelätta att göra!
 
Laxbiffar
 
500 g tinad lax
1 gul lök 
Salt och peppar
Färsk dill och persilja
Citronpeppar
 
Mixa laxen i matberedare eller mixerstav till en gegga, skala och hacka lök och blanda i. För att få två olika sorters biffar delade vi upp laxen och tillsatte dill i en och persilja i en annan. Klicka ut laxbiffarna och platta till, lägg på färska dill och persiljakvistar. Stek i pannan i lite olja och smör så de får en fin yta å båda sidor, efterstek i ugnen. Strö över citronpeppar vid servering. 
 

 
 
 
Broccolimos
 

1-2 broccolihuvuden, eller ca 250 g frysta broccolibuketter
spad från kokvattnet
1 lime. Saft och ev skal
ca 1/2 dl varm mjölk
Liten smörklick
Några droppar tryffelolja
Salt och peppar
 
Börja med att koka upp broccolin och låt puttra några minuter, häll av de mesta av vattnet. (Eller spara till en soppa, mycket smak och nyttigheter finns kvar där i...) mixa med mixerstav och tillsätt lite varm mjölk. Pressa i limejucie och tillsätt en klick smör. Droppa i tryffelolja, salta och peppra. Blanda om. Späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens. 
 

 
 
Gott tillsammans med selleri, melon och nektarin, och en färsch sås på matyoghurt, färsk ingefära, vitlök och citron eller lime! 

Kommentera här: