Midsommar

Förrätt eller på buffé
 
Avocado och soltorkad tomat på romanblad

Romansallat
Soltorkade tomater i solrosolja
Avocado
Rostade solrosfrön
Citron
Färsk Persilja
Crema di balsamico
ev olivtapenade
Peppar
 
Lägg ut stora romansallatblad på ett fat. Skär avocadon i tärningar. Skär soltorkad tomat i bitar och blanda med avocadon. Klipp i färsk persilja och pressa över lite citron. Fördela i salladsbladen, peppra och ringla över balsamvinäger. Strö eventuellt över rostade solrosfrön och klicka ut lite tapenade. 
 
                  
 
                                                                                                                                                            

Chiavaniljpudding med jordgubbar och rostade nötter
4 små portioner

1/4 dl Chiafrön
1 dl valfri mjölk (vi hade hälften vanlig mjölk och hälften havremjölk)
1/2 dl turkisk yoghurt (går likabra med kvarg, grädde eller ännu mer mjölk, men yoghurten ger en frisk smak)
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
citronsaft och ev skal
1 msk stevia eller socker
 
Blandade nötter
Kanel Blanda ihop alla ingredienser (Inte nötterna) och häll upp i små portionsglas/formar. Ställ i kylen några timmar tills du fått den konstistens du vill ha. Ju längre den står desto mer "pudding-aktig" blir den. Lägg de blandade nötterna i en form och strö på kanel. I i ugnen i 200 grader tills nötterna fått lite färg. Stö på puddingarna och servera med färska jorgubbar eller andra bär!

Kommentera här: