Raw Mango- och Citronpaj med Blomkål och pistaschbotten

Solen har legat på hela dagen idag, så vi båda kände att vi behövde något fräscht och svalkande. Med sötsug i magen efter maten valde vi att slänga ihop en raw paj med mango och citron i två lager med en pistaschbotten. Men det tar inte slut här! Vi hade nämligen en färsk blomkål liggandes i kylen som vi behövde göra något med, så varför inte ha den i pajen? Sagt och gjort, den flög ner som en del i citronkrämen, och det blev supergott!
 
 

Raw Mango- och Citronpaj med Blomkål

 
Botten (ganska liten form)
2 dl pistaschnötter
1 dl solrosfrön
6 dadlar
 
Mixa ihop och tryck ut i en pajform. 
 
Första fyllningen
Citronkräm
2 dl blötlagda cashewnötter
1/2 blomkål
5-7dadlar (eller lite raw dadelsirap eller agavesirap) 
2 citroner
1/2 tsk vaniljpulver
 
Skölj de blötlagda cashewnötterna. Riv blomkålen. Kärna ur dadlarna. Riv skalet från en citron och använd saften från båda. Mixa alla ingredienser tillsammans och bred ut på pistaschbottnen. 
 
Andra fyllningen
Mangon
3 dl fryst mango (färsk går säkert jättebra, men vi använde fryst)
3 msk kokosolja
lite citronsaft
 
Mixa samman och bred över ovanpå citronkrämen. Låt kylas i kylskåpet eller frysen en stund. Toppa med citronmelliss och mandolinerad blomkål!
 
 
  
 
 
 
 
 
   La på en kiwiros också, det passade jättebra till!