Pizza med allt det goda
Grön pizza
Recept:
Botten:
3 dl sojamjöl
3-4 dl hett vatten
3 msk rismjöl (kan nog uteslutas, hällde i det bara för att det fanns i skafferiet..)
2 msk olivolja
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
1 tsk havssalt
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll sedan snabbt i vattnet och rör ihop. Låt stå och dra i någon minut. Lägg sedan degen/smeten i plastfolie eller en isärklippt påse och forma till en boll. Lägg den sedan på en plåt med inoljat bakplåtspapper. Lägg ut plastfolien/påsen mellan dina händer och pizzadegen och pressa ut till en lagom tunn botten. Förgrädda i ugnen på 200 grader i ca 12 minuter.
Spenathummus:
4-5 dl kikärtor
1/2 dl pumpakärnor
4-5 dl kikärtor
1/2 dl pumpakärnor
2 dl fryst, tinad spenat eller 100 g färsk spenat
1 dl basilika
1 dl basilika
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
olivolja efter behag
Mixa till en hummus. Bred på över pizzabottnen.
salt och peppar
olivolja efter behag
Mixa till en hummus. Bred på över pizzabottnen.
Topping:
1 stor potatis
1 stor potatis
kikärtor
soltorkade tomater
soltorkade tomater
kalamata oliver
pumpakärnor
olivolja
timjan, peppar och havssalt
lök
nektarin
nektarin
Skiva potatisen med en mandolin till tunna skivor och sprid ut över hummusen. Krydda kikärotrna med vafri kryddning. Fördela resten av toppingen över pizzan. Ringla på olivolja, krydda. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter.