Plommon och krusbärsmarmelad

Supergod marmelad som vi även kallar "falsk hallonsylt". Den passar till det mesta, exempelvis till ost- och kexbrickan, på pannkakorna, till gröten eller på mackan. Syrlig, söt och snygg!
 
 
 
 
 

Plommon och krusbärsmarmelad

Falsk hallonsylt
En burk
 
15 röda plommon
10 röda krusbär
1/2 dl chiafrön
3 msk sötströ
1-2 msk fiber sirup (utan tillsatt socker)
4 msk vatten
 
Plocka plommon och krusbär helst direkt från trädgården, så de är alldeles färska. Ta ur kärnorna ur plommonen och lägg sedan i en skål. Mixa tillsammans med vatten chiafrön och sötning, och smaka av. Blanda runt och tillsätt eventuellt mer sötning eller chiafrön. Låt stå en stund så att chiafrönen mjuknar, konsistensen kommer då också att bli tjockare.