Mandelkaka med äpple, nektarin och vinbär
Lite roligare variant på äppelkaka, här tillsammans med nektarin och svarta och vita vinbär!
Vi använder ofta Icas sötströ när vi bakar söta kakor, men nu hade vi inget hemma så vi gjorde en blandning av stevia, kokossocker, proteinpulver med vaniljsmak och fibersirap. Man tager vad man haver.
Mandelkaka med äpple, nektarin och vinbär
2 nektariner
2 äpplen
ca 1-1/2 dl svarta och vita vinbär
1,5 dl äggvita
1 ägg
1 1/2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 dl psylliumfröskal
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vanlijpulver
1 msk kanel
1-2 tsk kardemumma
Sötning (1 dl stevia, 1/2 dl fibersirap
1 msk kanel
1-2 tsk kardemumma
Sötning (1 dl stevia, 1/2 dl fibersirap
25 gram vaniljproteinpulver
2 dl kokosgrädde eller krämig kokosmjölk
1-1 1/2 msk äppelcidervinäger
1 dl hett vatten
pumpakärnor till topping
pumpakärnor till topping
Smörj en rund form med avtagbara kanter med kokosolja, bröa lätt med kokosflingor och pofiber. Vispa äggvita hårt (tills att skålen går att vända upp och ner utan att vitan trillar ur). Blanda ihop mjöler, bakpulver, vaniljpulver och kryddor i en annan skål. Vispat ägget, sötningen och kokosgrädde/kokosmjölk. Vänd ner mjölmixen, äggmixen, vattnet och vinägern i ner i äggvitan. Försök behålla så mycket luft som möjligt i smeten.Smeten ska vara luftig när du häller över den i formen. Skölj och skiva frukterna i tunna bitar och tryck ner i cirklar. Strö över bär och tryck ner dem lite lätt. Låt stå i ugnen på 175-200 grader ca 30 minuter.