Grönkålssallad med limevinägrette, jordgubbar och lax

Grönkålssäsongen är snart slut så passa på och ät den innan den tar slut! Hittade även jordgubbar, inte svenska såklart, men de var jättegoda! Brukar försöka använda grönsaker och frukt när det är säsong för dem, men ibland är  det kul att piffa till det lite ... 
                 
 

Grönkålssallad

En massa grönkål
En massa ruccola
Purjolök
Rödlök
Äpple
Jordgubbar
Gurka
Nötter eller frön (eller båda!) 

Skär grönkålen i lagom stora blad, blanda med ruccola, hackad purjolök och rödlök, gurkbitar, äppelbitar och hackade jordgubbar. Strö på nötter och frön, rosta dem eventuellt i en torr stekpanna först. 


Limevinägrette

 
1/2 dl olivolja
3 msk vatten
1/2 pressad lime eller citron
1-2 msk äppelcidervinäger
2 tsk balsamico (lite sötare balsamvinäger) eller honung
Rivet skal från 1 lime
peppar
Flingsalt

Jag hade inga mått när jag gjorde denna vinägrett, så smaka av och höfta till lite själv ifall detta inte blir bra! 
Ringla på RIKLIGT med vinägrett på salladen!

Serevera med kokt sparris och ugnsbakad lax, och smörstekt purjolök! (Och en god sås på kesella och lime, späd ut den med lite mjölk eller äggvita)