Zucchinilasagne
Otroligt saftig, fräsch och nyttig variant till den "vanliga" lasagnen. Byt ut pastan mot zucchini! Vi valde att krydda den här ganska milt, men man kan ju såklart gå loss med mer kryddor och kanske lite chili för extra sting.
Ingredienser:
2 zucchinis
600 g quornfärs + lite kokosolja att steka i
1 äpple
kokosolja
400 g krossade tomater
1 msk ketchup (sockerfri variant, sötad med exempelvis stevia)
lite vatten
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1-2 tsk timjan
salt och peppar
1 ägg
3 äggvitor
2,5 dl kokosmjölk
300 g keso
en skvätt grädde (kan uteslutas)
några skivor ost att toppa med
Gör såhär:
Hacka löken och bryn tillsammans med pressad vitlök och lite kokosolja i en kastrull. Tillsätt sedan tomaterna och lite vatten och låt puttra. Häll i timjan och eventuellt ketchup. Salta och peppra.
Hyvla zucchinin till "lasagneplattor" och ställ åt sidan. Skär ett äpple i skivor och sedan i mindre bitar.
Bryn quornfärsen och krydda som du vill.
Blanda ihop ägg, äggvitor, keso och kokosmjölk. Salta och peppra.
Varva nu zucchiniplattor med quornfärs, äpple, tomatsås och "stanningen". Toppa med några skivor ost. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Servera med krispig sallad, bladspenat, paprika och lingon! (Och toppa med pumpafrön)