Choklad- och mandelkaka med fikon och kokosöverdrag i miniformat
Kaka
1 äggvita
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl mandelmjölk (ev lite till)
1/2 tsk bakpulver
1 matsked stevia
2 msk kokosolja
två bitar mörk choklad
1 msk kakao
Överdrag
1 fikon
kokos
lite agave-sirap
Vispa äggvitan till ett hårt skum. Ta hälften av skummet i en annan skål, blanda mjölen, bakpulver och stevia och vänd ner 3/4 i ena äggvitan. Smält kokosolja och tillsätt mjölken. Blanda ner hälften i mjöl och äggmixen till en jämn massa, bred ut i en smord och bröad med kokosflingor 12 cm i dm form med avtagbara kanter. Ställ in i ugnen på 200 grader ca 6-8 minuter. Rör i hop det som är kvar i ägget och tillsätt smält (eller hackad) choklad och kakao och ev mera mandelmjölk. Låt denna smet vara lösare, ej torr. Lägg över detta som ett lager på det andra. Ställ in i ugnen på ca 7-10 minuter till. Rosta kokosen lätt i en torr stekpanna. Värm på lite agave sirap (för kletigare/klibbigt, vanligt socker) i en kastrull och tillsätt fikonkött och kokos, bred över den ljumma kakan.