Tofuröra, biffar och soppa

Tofu är gott kallt som varmt. Vi exprimenterade denna gången och mixade ihop smått och gott. 
 

Tofuröra och biffberedning

 
1 pkt naturell tofu
1 stav selleri
1 gul eller röd lök
soltorkade tomater hackade i bitar
+lite olja från burken (annars vanlig olivolja)
en näve spenat
peppar och rosmarin
Grovt hackade valnötter
 
Hacka tofun, sellerin och löken lite lätt och blanda i skål med tomat bitarna och spenaten, mixa med stavmixer tillsammans och tillsätt därefter kryddor och valnötter. 
Supergott kallt!
-Annars, forma till biffar och stek i pannan!. 
 
 
 
 

Broccolisoppa

 
ett gäng broccolibuketter 
vatten så det täcker buketterna i kastrullen 
1 gul lök
mycket kryddor 
 

Skölj och skär buketterna i mindre bitar, skala och hacka löken, koka upp och låt koka tills de är något mjuka. Häll över broccolin och löken i mixer och mixa, tillsätt sedan vattnet i den mängden så att tjockleken blir så du vill ha den, i en kastrull. Krydda. FÄRDIGT

Servcera med räkor och creme fraiche och rostade solroskärnor. 
(tog kortet innan jag skalat alla räkor, hehe)