Kladdkaka för 4 - Chocolate Cake for 4
Kladdkaka för fyra
½ dl kikärtsspad
¼ dl rårörsocker
En skvätt citronsaft
3 msk kakao
½ tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
1 dl kikärtsmjöl
2 nypor salt
1 msk tahini
¼ - ½ dl vatten
1,5 msk agavesirap
1 ruta mörk choklad
1 näve röstade hasselnötter
Vispa kikärtsspad till en fluff, gärna med en skvätt citron. Tillsätt rårörsocker och vispa lite till. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt vatten, tahini och agavesirap, och nästan allt fluff. Hacka nötterna och chokladen och blanda ner. Smörj en liten form, ca 13x13 cm med kokosolja och häll i smeten. Bred över resten av fluffet högst upp. Grädda på 200 grader i ca 13-14 minuter. Servera till färska bär!
Chocolate cake for 4
½ dl aquafaba
Little lemon juice
¼ dl cane sugar
4 tbsp cacao
½ tsp baking soda
1 dl almond flour
1 dl chickpea flour
2 pinches of salt
1 tbsp tahini
¼ - ½ dl water
1,5 tbsp agave syrup
1 square dark chocolate
A handful roasted hazelnuts.
Whisk the aquafaba fluffy with some lemon juice. Add cane sugar and whisk some more. Put together all dry ingredients in a bowl and add water, tahini and agave syrup. Chop the chocolate and the nuts and add. Put also the almost everything of the fluff. Grease coconut oil in a small baking form (about 13x13 cm in dm) and put the dough in there. Top with the rest of the fluff and bake on 200 degrees for 13 -14 minutes. Serve with fresh berries.