Thaicurry med Ananas och Cashews - Thai Curry with Pineapple and Cashews

 
Currys är ju faktiskt gott nästan jämt. Vi tycker extra mycket om när det väldigt smakrika, och lite heta möter något sött, syrligt och fräsht. Så då är ju ananas perfekt! Till den här curryn har vi svart thairis från vår samarbetspartner Happygreen , det är lite extra tuggmotstånd och passar väligt bra ihop. 

Curry, curry, curry. Could it that every day! We like it extra much when the strong, a bit hot meets something sweet and sour. Then Pineapple is perfect! We served this curry with black thai rice wich gives a great chewiness and some nutty taste! 


Recept:

1 purjolök
1/2 chili
1 broccolli
250 g frysta gröna sojabönor
1/2 ananas
4 potatisar
3 msk curry krydda
2 stjälkar citrongräs
2 burkar kokosmjölk
salt

Svart thai ris
naturella cashewnötter 

Hacka potatis, chili och purjolök och fräs i olja i en kastrull tillsammans med curryn i några minuter. Häll i kokosmjölk, citrongräs och ananas som du skurit i kuber. Låt koka i ca 10-15 minuter. Häll i broccollibuketter och sojabönor och koka i ca 5 minuter till. Ta upp citrongrässtjälkarna och servera med curryn kokt, svart thairis och cashewnötter som du rostat i en torr stekpanna.



Recipe:

1 leek
1/2 chili
1 cup freezed green soy beans
1/2 pineapple
4 potatoes
2 tbsp curry spice
2 stalks lemongrass
2 cans of coconut milk
salt

Black thai rice
natural cashewnuts
 
Chop the potatoes, chili and leek and fry in oil in a casserole together with the curry spice for a couple of minutes. Add coconut milk, lemongrass and pineapple that you have diced. Bring to the boil and cook for about 10-15 minutes. Add the broccolli buquettes and soy beans and cook for another 5 minutes. Take up the lemongrass and serve the curry with cooked black rice and dry roasted cashews.
 
 

Kommentera här: