Cauliflower rice with Tofu patties - Blomkålsris med Tofubiffar
We combined some Anti-inflammatory foods in this dish and it turned out super! If you in some way feel low, have pain somewhere, stomach issues an so on - Try to eat Clean, Green foods with anti-inflammatory benefits, like fermented foods, turmeric, ginger, cloves and veggies! It might be a little help on the way.
Here is a colourful,simple, yet super flavourful dish. Some people might have a problem to eat plain tofu, or Kimchi just like it is, but when you mix them and make patties of them it's a whole new thing! Also the Cauliflower gets a new costume, super easy to blend to a "rice" in a food processor, or simply grate it by hand.
Anti- inflammatory Cauliflower rice, Kimchi/Tofu Patties, Kale and Kombucha infused Cabbage
Cauiflower rice
1 Cauliflower
1/2 Orange
3 cm fresh Turmeric + 1 tsp grounded
1/2 tsp cloves
1/2 tsp cardamom seeds
A lot of black pepper
Sea salt or Himalayan
Fresh Basil
1/2 cup Water
Grate the Cauliflower in a food processor to a rice. Grate turmeric, pound the cloves and cardamom and squeeze the juice from the orange. Combne everything and heat up in a pot on the stove. Just let it be warm, it shouldn't cook for long.
Cabbage salad
1/2 Purple Cabbage
1 tsp caraway
1 avocado
1/2 orange
1/2 cup Kombucha
1 tbsp olive oil
Sea salt and black pepper
Fresh thyme
Shred the Cabbage with a mandoline, Cut the avocado in cubes, mix he dressing and combine everything.
Tofu patties
1 block of Tofu
1/3 cup Kimchi
1-2 tbsp Chickpea flour
1 tbsp fresh thyme
3 tbsp hummus
Blend Everything, form patties or balls and bake in the oven on 225 C degrees for about 10-15 minutes
Kale salad
Kale
Kimchi liquid
Carrots
Shred the kale, cut the caroots and combine!.
Antiinflammatoriskt Blomkålsris, Tofu/Kimchibiffar, Grönkål och Rödkålssallad
We blandade ihop lite olika antiinflammatorska grejer till en maträtt, och det blev ju riktigt bra!
Om du känner dig låg, har ont någonstanns, magproblem eller liknande kan du prova att äta mat med antiinflammatoriska egenskaper. Är ren, oprocessad mat, mycket grönsaker, fermenterad mat och ingefära, gurkmeja, nejlika och svartpeppar vilka är riktiga boosters! Det kan vara en liten hjälp på vägen.
Här har vi en färgstark, enkel men ändå väldigt smakrik rätt som vi mår superbra av!
Vissa kan ha lite svårt för Tofu, och även Kimchi, att äta som de är, men mixar man ihop dem så blir det ju en helt annan sak! Blomkplen får sig ju också ett ansiktslyft i fomren av ett guldigt ris! Prova!
Blomkkålsris
1 Blomkålshuvud
1/2 apelsin
3 cm färsk gurkmeja + 1 tsk malen
1/2 tsk hel nejlika
1/2 tsk kardemummafrön
Massa svartpeppar
Havsalt eller Himalayan
Färsk basilika
1 dl vatten
Lägg blomkplen i en matberedare och mixa till ett ris. (alternativt riv för hand). Riv grukmejan, mortla nejlika och kardemumma. Pressa juicen från apelsinen och blanda ihop allt i en kastrull. Värm försiktigt upp. Det ska inte koka någon längre stund.
Rödkålssallad
Strimla rödkålen med en mandolin. Skär avokadon i tärningar. Blanda ihop dressingen och häll ver det andra.
Tofubiffar
1 pkt fast Tofu
1 dl Kimchi
1-2 msk kikärtsmjöl
1 msk färsk timjan
3 msk hummus
Mixa ihop allt och forma till biffar eller bollar. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter.
Grönkålssallad
Grönkål
Kimchi-vätska
Morötter
Hacka morötter, strimla grönkål och blanda ihop!