Curryburgare med sotat bröd och ärtröra

Det är ju spännande att baka med nya grejer, så vi fortsätter att experimentera med "Coconut Charcoal"- Kol från kokosnöten som vi köpte i Australien! Det är renande för kroppen och går att använda som detox om man har magproblem till exempel, MEN vi använder det helt enketl för att man får coolare bröd!

Burgaren fick ett uppsving med Curry, morötter och palsternacka. Väldigt smakrik och Väldigt god! Tillsammans med fräsch mango, krispiga grönkålschips, krämig ärtröra, rostade potatisar, morötter och palsternackor. Kan det bli annat än succé?
 
 
Curryburgare med sotat bröd och ärtröra


Sotatde Hamburgerbröd:
2 st bröd

1,5-2 dl kikärtsmjöl
1/2 dl sojamjöl
3/4 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
1/2 msk äppelcidervinäger
1 tsk charcoalpulver
en nypa salt
2 dl hett vatten
sesamfrön på toppen
 
Blanda ihop alla torra ingredienser. Häll i hett vatten och äppelcidervinäger och rör om. Låt svälla nån minut så att mjölblandningen drar åt sig vätskan. Fukta händerna och forma sedan degen till två jämna bullar. Strö över sesamfrön och sätt i ugnen på 175-200 grader i ca 20 minuter.

Curryburgare:
ca 6-7 st biffar

2 morötter
1 palsternacka
1/2 rödlök
3,5 dl kokta stora vita bönor
1 dl solroskärnor
2-3 msk currykrydda (vi älskar curry och använde 3 olika som har olika smak, men man gör som man vill!
2 msk olivolja
havssalt och peppar

Mixa bönorna och solroskärnorna. Riv morötterna och palsternackan grovt, hacka rödlöken och mixa ner med resten av ingredienserna tills du har en tjock smet.(Det gör inget om det är lite omixade delar kvar). Forma till burgare och antingen stek i en panna eller lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen på 200 grader tills de fått fin färg. (inte för länge så de blir torra). Fyll bröden med röra, burgare, mango, rödlök, sallad och grönkålschips!
 
 

 

Ärtröra:

2 dl gröna ärtor (tinade)
2 äppelklyftor
en näve spenat
en näve grönkål
1/2 vitlöksklyfta
1/2 dl hampafrön
havsalt och peppar

Mixa till en röra.

Rostade rotfrukter och Grönkålschips:

Moröttter
Potatisar
Palsternackor
Grönkålsblad
olivolja
Havsalt
Örtkryddor

Skär potatisen i tunna skivor, dela morötter och palsternackor i stavar, lägg på en plåt mrd bakplåtspapper. Ringla på lite olivolja, salt och örtkryddor och rosta i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Lägg in grönkålsbladen när det återstår några minuter.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: