25e luckan Rödbetsrospajer - Beetroot rose pies

 

Rödbetsrospajer 

Rödbetsrosor får vi inte nog av. Roligt att göra, fint att titta på, gott att äta! Att få en egen liten paj till middag är ju kanon, vi gjorde därför två minipajer. 

We can't get enough of beetroot roses. Fun to make, nice to look at, good to eat! To get an own little pie to dinner is great, therefor we did two mini pies!

 

 

 

 
 

Två stycken minipajer med rödbetsrosor

Pajbotten:

2 dl kikärtor

3 msk kikärtsmjöl

1 msk olivolja

En nypa salt

Mixa kikärtorna till en hummus. Tillsätt olivolja, mjöl och salt och blanda om. Smörj två små pajformar och tryck ut degen. Förgrädda i ugnen på ca 175 grader i 12-15 minuter.

Fyllning:

3 dl cashewnötter

3 msk havremjölk

En näve valnötter

Ca 4 cm purjolök

1/5 gul lök

1 vitlöksklyfta

Två nypor flingsalt

Några drag med pepparkvarn

Rejält med rosmarin och timjan

Toppa med rödbetsrosor och grönkål.

Mixa cashewnötterna med havremjölken till en len smet. Hacka lökarna och fräs på i pannan. Hacka valnötterna grovt och rosta lätt i panna. Blanda samman fyllningen och lägg ut i formarna. Gör rödbetsrosor och tryck i. Grädda i ugnen ca 20 minuter. Sista 3 minuterna lägg på grönkål som rosblad. Håll koll så de inte bränns, bara blir krispiga.

Göra Rosor: Skala rödbetor. Mandolinera med en mandolin. Lägg rundlarna i ett torn. Dela dem på mitten till halvmånar. Lägg några omlott i en rad och rulla ihop till en ros. Håll i ordentligt med fingrarna och tryck sedan ner den i pajen så håller den ihop sig som en ros.

 

 

Two mini Pies

 

Crust:

 

2 dl chickpeas

 

2 tbsp chickpea flour

 

1 tbsp olive oil

 

A pinch of salt

 

Mix the chickpeas into a hummus. Add olive oil, flour and salt and blend by hand. Grease two small pie forms and squeese out the dough to a pie crust. Bake in the oven on 175 degrees for 12-15 minutes.

 

Filling:

 

3 dl cashew nuts

 

3 tbsp oat milk

 

A handful walnuts

 

About 4 cm leek

 

1/5 onion

 

1 piece of garlic

 

Two pinches of salt

 

Pepper

 

A lot of rosmary and thyme

 

Beetroots and kale to the top

 

Mix the cashew nuts with the oat milk smoothly. Chop the leek, onion and garlic and fry in a pan. Chop the walnuts and fry easy in a genlty. Blend alltogether and put it on the pie crusts. Do beetroot roses and put them on. Bake in the oven for 20 minutes. The last 3 minutes put kale as rose leaves.

 

Roses: Peel beetroots. Mandoline them. Put on to eachother and cut in halfs so you have many half moons. Put some of them in layers in a cue and roll them into a rose. Press them carefully out in the pies. Repeat.

 

 

Kommentera här: