11e Luckan - Morotskake-Cookies med Citronfyllning - Carrot Cake Cookies with Lemon filling

Soft Morotskake Cookies med Citronfyllning


Tro det eller ej, men dessa softa, mumsiga Double Cookies med smak av morotskaka (eller Pepparkaka för den delen) har en bas av kidneybönor! Och inte nog med det så är den syrliga citronfyllningen baserad på Cashewnötter! God Jul!

Believe it or not, but these soft, yummy Double Cookies with Carrot cake taste (or Ginger cookies, whatever) has a base of Kidney beans! And that’s not enough, the sweet sour lemon filling is based on Cashew nuts! Merry Christmas!

 

Kakor:
2 dl kokta kidneybönor
15 färska dadlar
3 msk kokosolja
1 morot
1 ½-2 dl havregryn
1 dl solrosfrön
½ tsk bikarbonat
1 tsk citronjuice
½ tsk nejlika
½ tsk ingefära
1 tsk kanel
½ tsk kardemumma

Mixa dadlar och kidneybönor helt slätt, riv moroten och mixa sedan i resten av ingredienserna till en kakdeg. Rulla till bollar och tryck ut till runda kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på ca 100 grader i ca 1-2 timmar, eller tills kakorna har torkat. De hårdnar ännu mer när de svalnat.
 
Fyllning:

2 dl blötlagda Cashewnötter (minst 6 timmar)
vatten
1 citron (zest och juice)
agavesirap efter behag

Mixa, mixa och mixa allt slätt. Tillsätt lite vatten i taget för att få den konsistens du vill ha. Söta och syra också efter det du vill ha. Vi föredrar lite extra syrligt!

Lägg en klick på en kaka och lägg en annan kaka som lock!

 




Double Carrot Cake Cookies with Lemon Filling

Cookies:
2 dl cooked Kidney beans
15 fresh dates
3 tbsp coconut oil
1 carrot
1 ½ -2 dl rolled oats
1 dl sunflower seeds
½ tsp bicarbonate
1 tsp lemon juice
½-1 tsp clove
½-1 tsp ginger
2 tsp cinnamon
½-1 tsp cardamom

Mix the dates and the kidney beans until smooth. Shred the carrot and mix everything together to a cookie dough. Roll to balls and press out to cookies on a tray with baking sheet. Bake in the oven on 100 C degrees for around 1-2 hours, or until the cookies are dry. They will get more crispy once cooled.

Filling:

2 dl soaked Cashew nuts (at least 6 hours)
a little water
1 lemon (zest and juice)
agave syrup  

Mix, mix and mix until smooth. Add a little water a time to the consistency you want. Also add agave and lemon as you want the taste. It should be sweet but very sour. J Put some on a cookie, the put another cookie on top and eat!

 

Kommentera här: