22a luckan Apelsin fudge - Orange fudge

Fudge

Den kolaaktiga konsistens, den lena texturen där paranötterna bryter av och saltet gör det där lilla extra. Apelsinen som hör julen till. Kan detta bli ett bättre snacks?!

The toffee consistency, the smooth texture where the brazil nuts makes it crunchy and the salt has the little extra. The Orange is a part of christmas. Can this be a better snack?!

 

Cirka 25 bitar

1,5 dl dadelmassa eller färska dadlar

3-4 msk smält kokosolja

3-4 msk raw kakao

1/2 - 1 dl paranötter

två-tre nypor flingsalt

1 apelsin

 

Kärna ur dadlarna eller skär upp dadelmassan i mindre bitar. Smält kokosoljan. Mixa dem tillsammans med kakaon. Hacka nötterna grovt. Skölj och riv skal från apelsinen. Skär igenom den och pressa ur lite saft i mixet. Tillsätt nöthacken och den rivna apelsinen och salt. Blanda om ordentligt. Klä en liten lunchlåda eller form med aluminiumfolie, cirka 10 x 10 cm. Tryck ut smeten i lådan/formen ungefär 1,5 cm tjockt lager och ställ i kylen några timmar för att stelna. Skär sedan upp i lagom stora rutbitar. 

 

 

 

 

 

Orange Fudge

About 25 pieces

1,5 dl date mass or fresh dates

3-4 tbsp coconutoil

3-4 tbsp raw cacao

½-1 dl brazil nuts

2-3 pinches of himalayan salt

1 orange

Cut the date mass in smaller pieces. Melt the coconut oil. Mix them togehter with the cacao. Chop the nuts. Rinse and shred zest of the orange. Cut it and press out some juice in the mixture. Add the chopped nuts, orange zest and salt. Blend properly. Put aluminium foil in a little lunch box, or a form 10 x 10 cm. Press out the batter in the form about 1,5 cm think layer and put in the fridge a couple of hours to set. Cut then upp in small squares.  

 

Kommentera här: