Krispig tofu med linspasta, rödbetor och svamp

De enklaste rätterna som går snabbt att göra är oftast de godaste, eller hur?!

Här längde vi ihop en snabb lunch när magarna kurrade, och det blev ju fantastiskt gott!

De här linsmakaronerna har börjat säljas i de flesta vanliga matbutiker nu, de är endast gjorda på linser! Väldigt fiffigt och supergoda tycker vi!

 
 

Till den här lunchen hade vi:

LUNCH

1 pkt hård tofu
2-3 msk tamarisoja
1 msk lönnsirap/agavesirap
1 msk kokosolja
2 vitlöksklyftor
2 lime
1 msk riven ingefära
1 tsk timjan
några champinjoner
1 liten lök
havssalt och peppar

1 pkt gröna linsmakaroner

2 färska rödbetor
1 nektarin
några nävar bladspenat
några cocktailtomater
olivolja
äppelcidervinäger
havssalt och peppar

Skiva tofun i bitar och stek på ganska hög värme tillsammans med kokosolja, tamarisoja och sirap. Hacka vitlöken fint och halva löken och fräs med, lägg även på skivad lime och riven ingefära. Fräs svampen i en torr stekpanna tills vätskan är borta. Häll på lite olja, hackad lök, tamarisoja, timjan, salt och peppar och fräs knapriga.

Koka pastan enligt beskrivningen på förpackningen. Blanda i olivolja och havssalt när du hällt av vattnet.

Skala och skiva de färska rödbetorna. Skär nektarin och tomater i bitar och blanda ihop allt till en sallad. Ringla på olivolja, vinäger, salt och peppar. 

 
 
 

Kommentera här: