Vegan rispapperrullar

 
Det är så roligt att mixtra med färg och form i matlagning. Vi hade en flaska rödbetsjuice i kylen och ett paket rispapper, så passade på att kombinera dessa. Visst blev det tjusigt?
 
 

Rispapperrullar

rullar:
4 st rispappersark (blir 8 stycken halva rullar)
1 stor bunke med hett vatten
1 liten skål rödbetsjuice
1 rödbeta
1/2 rödlök
1/2 rotselleri
1 palsternacka
1 morot
1 avokado
1 paprika
1 äpple
1/2 gurka
2 dl kokt vildris
färska örter
solrosskott
sesamfrön svarta och vita
dressig:
2 msk sesamolja
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 röd chili, finhackad
2 cm ingefära, skalad och finriven
1 apelsin rivet skal och saft
saft från 1 lime
1 kruka koriander eller persilja, finhackad
1 tsk agavesirap eller kokossocker
 
Strimla alla rotsaker, grönsaker och lök. Gör i ordning dressingen. Doppa rispappret i det heta vattnet, sen i rödbetsjuicen. De drar åt sig vätskan (och färgen) jättesnabbt. Lägg det på ett bakplåtspapper och fyll med det strimlade, det kokta riset, örterna och solrosskotten och eventuellt sesamfrön häll på lite dressing och rulla försiktigt i hop. Upprepa med resterande papper. Dela dem sedan på mitten. Servera till olika sallader, eller bara soya.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: