Grillad och Rödbetsmarinerad Tofu med Örtsallad

 
I samarbete med YipinTofu har vi tagit fram receptet på denna underbart goda marinerade tofun, perfekt till sommarens grillningar! Den naturella tofun är smaklös i sig (älskar man tofu lika mycket som vi så går det att äta den rakt av ändå!) men är superbra att marinera. I vår marinad har vi bland annat rödbetsjuice som ger en mustig, sötaktg smak, och en fantastik fin färg!

Vi serverade den grillade tofun med en Potatis- rotselleri -och blomkålssallad full med färska örter! 


 

Recept:

400 g Naturell Tofu

Marinad:
1 dl rödbetsjuice
2/3 dl balsamvinäger
1/2 dl olivolja
en nypa chiliflakes
1 msk agavesirap
1 riven vitlöksklyfta
en näve färsk timjan 
några nypor havssalt
några drag med pepparkvarnen

Skär tofun i kuber, blanda ihop marinaden och smaka av. Lägg allt i en påse i kylen och låt marinera några timmar.Trä sedan på grillspett och grilla på alla sidor! Det går såklart utmärkt att steka tofun istället. (Ett tips är också att försteka tofun innan den marineas så blir den lite extra krispig). Vi kan starkt rekommendera att äta svarta vinbär till, det passar jättebra till rödbeta!

Örtig sallad:

Här kan man välja att koka allt dagen innan och ta en kall och fräsch sallad, eller så gör man som vi gjorde och blandar med örterna på en gång så det blir en ljummen sallad. Gott vilket som! Blomkålen och rotsellerin går även att ha råa om man föredrar det.

500 g potatis
1/2 blomåklshuvud
1/2 rotselleri

1 kruka färsk basilika
1 kruka färsk persilja
1 kruka färsk timjan
1/2 pressad citron
2-4 msk olivolja
Havssalt och peppar

Tvätta och koka potatisen mjuk. Koka även blomkål och rotselleri i bitar. Skala potatisen och skär i medelstora bitar. Mixa alla örter med citron, olivolja, salt och peppar. Blanda i en skål med potatis, blomkål och rotselleri.


 
  

Kommentera här: