Rödkålswok med kelpnudlar


De flesta vet ju att rödbetor ger en fantastisk fin färg i olika maträtter. En favorit är rödbetshummus, såå gott!
Men man ser inte så ofta att rödkål används, och det som är så billigt och vackert! Egentligen borde det ju heta lila-kål eftersom den är lila och inte röd... Kålen färgar verkligen det mesta, specellt dessa kelpnudlar som vi åt idag, de drog åt sig på en gång! Supergott, billigt och enkelt. Mer kål!!
 
 
 
Recept:
 
1/2 rödkål
1 1/2 dl havre fraiche
1 1/2-2 dl havregrädde/kokosgrädde
1 sharlottenlök
1-2 vitlöksklyftor
flingsalt eller ramslökssalt och peppar
1 grön paprika
1 paket kelpnudlar (sjögräsnudlar, ca 300 gram)
3 dl kokta kikärtor
1 lime
 
Strimla rödkålen och paprikan, hacka lök och vitlök och fräs i lite olja i en stekpanna. Tillsätt en skvätt vatten, havrefraichen och grädden. Låt koka på medelvärme. Koka under tiden nudlarna i vatten så att de mjuknar något. (De brukar vara ganska "stela", man kan klippa dem några gånger också så att de inte är som ett stort trassel. )
Blanda sedan i nudlarna i stekpannan och rör runt då och då. Låt kålen bli lite mjuk. Riv limezest, salta och peppra och blanda i kikärtor. Servera och toppa med solrosfrön eller pumpafrön!
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: