Chokladkaka med Avokadofrosting

Vem blir inte sugen på en riktigt maffig chokladkaka någon gång då och då? Den slängdes hop väldigt spontant när chokladsuget dök upp, och resultatet blev en saftig och chokladig kaka packad med protein och nyttiga fetter! Dessutom naturligt sötad med kokossocker, lönnsirap och dadlar. 
 
 

Chokladkaka med Avokadofrosting

 
Recept:

Chokladkaka
 
3-4 dl sojamjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk kaffe
2 dl kokossocker
2 msk lönnsirap
2 dl kokosmjölk
3 msk neutral olja (vi hade linfröolja, men det går nog bra med vilken som)
5 msk chiafrön eller linfrön (vi hade hälften, hälften) + spadet från ett paket kikärtor
1 krm salt
2-3 dl hett vatten

Frosting

1 stor mogen avokado
2 msk kaffe
1 msk tahini
1 msk kokosolja
5 färska dadlar
3 msk kakao
 
Blanda chiafrön/linfrön med kikärtsspad i en liten skål och låt stå i ca 10 minuter. Klä en form med bakplåtspapper som du smörjt med kokosolja och strött över kokos. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll upp i formen och grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt kakan vara inne på eftervärme.
 
Mixa ihop frostingen slätt och smaka av. Bred över kakan när den svalnat något och toppa med kokos! Serverea förslagsvis med färska bär och kaffe!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

skriven

åh va gott

Svar: Ja verkligen! :)
elkotts.blogg.se

2 Veronica Wallgren:

skriven

Åh vad gott!

Svar: Vad roligt att du tycker den ser god ut, vi kan lova dig att det var den också! ;)
elkotts.blogg.se

3 Cecilia:

skriven

Men åh, det var mycket godsaker i den. Bara vattnas i munnen

Svar: Haha, ja den var verkligen god! :)
elkotts.blogg.se

Kommentera här: