Chokladkaka med Avokadofrosting
Vem blir inte sugen på en riktigt maffig chokladkaka någon gång då och då? Den slängdes hop väldigt spontant när chokladsuget dök upp, och resultatet blev en saftig och chokladig kaka packad med protein och nyttiga fetter! Dessutom naturligt sötad med kokossocker, lönnsirap och dadlar.
Chokladkaka med Avokadofrosting
Recept:
Chokladkaka
3-4 dl sojamjöl
1,5 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk kaffe
2 dl kokossocker
2 msk lönnsirap
2 dl kokosmjölk
3 msk neutral olja (vi hade linfröolja, men det går nog bra med vilken som)
5 msk chiafrön eller linfrön (vi hade hälften, hälften) + spadet från ett paket kikärtor
1 krm salt
2-3 dl hett vatten
Frosting
Frosting
1 stor mogen avokado
2 msk kaffe
1 msk tahini
1 msk kokosolja
5 färska dadlar
3 msk kakao
3 msk kakao
Blanda chiafrön/linfrön med kikärtsspad i en liten skål och låt stå i ca 10 minuter. Klä en form med bakplåtspapper som du smörjt med kokosolja och strött över kokos. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Häll upp i formen och grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt kakan vara inne på eftervärme.
Mixa ihop frostingen slätt och smaka av. Bred över kakan när den svalnat något och toppa med kokos! Serverea förslagsvis med färska bär och kaffe!
skriven
åh va gott