Dadelbollar

 

Chokladbollar som man har bakat så många gånger under sin uppväxt. Varför introducerade ingen dadelbollarna tidigare? Så mycket godare och dessutom bättre för kroppen, görs numera väldigt ofta i vårt kök.
 

 

Oslagbara dadelbollar

10-15 färska dadlar

1,5 dl havregryn

1 dl mandelmjöl

2 msk kaffe

5 msk kakao

2 msk carob

2 krm vaniljpulver

Kokos

Gurkmeja

Sumakpulver

 

Kärna ur dadlarna och häll i en bunke tillsammans med havregryn, mandelmjöl, kakao, carob och vaniljpulver. Mixa med stavmixer (eller i en matberedare). Tillsätt kaffe och mixa åter. Beroende på hur kletig smeten blir, tillsätt mer havregryn eller mjöl.

Häll kokosflingor i två skålar. Blanda i gurkmeja i en och sumakpulver i den andra. Blöt händerna i vatten och forma dadelmassan till små chokladbollar, rulla i kokosen. Kyl några timmar före servering.

 

Kommentera här: