Chiapudding med spirulina och grönt te

 
 
Det som är så roligt med chiapudding är ju att det går att smaksätta med så mycket olika saker, vissa verkar ha svårt för konsistensen, men vi älskar chiapudding! Spirulina däremot, det är lite svårare att få i sig, men det ger en otroligt vacker färg om en bara tar liite lite grann! Den här puddingen har vi smaksatt med ett Superfruit-pulver, det smakar lite som ett fruktigt, grönt te, så det går nog alldeles utmärkt att använda te istället! Och så har vi förstås lite spirulina i vilket gör den vakckra färgen. 
 
Recept:
 
2 portioner
 
1/2 dl chiafrön
3,5 dl vätska (exempelvis mandelmjölk, havremjölk, kokosmjölk smaksatt med superfruitpulver eller något gott te)
2 krm spirulinapulver
 
kokosmjölk
bär
nötter + frön
 
Vispa ihop (med handvisp) chiafröna med vätskan (vi brukar blanda lite olika av vad vi har hemma) och spirulinan i en lite större skål. Du får testa dig fram hur mycket spirulina du vill ha i för att få den färg du vill ha. Låt sedan stå i minst 4 timmar eller över natten. Vispa igen på morgonen och häll över i två skålar. Ringla på kokosmjölk, bär, nötter och frön!

Kommentera här: