Bovetefrallor

Favoritbrödet bakat och klart, perfekt till matsäck på fjället. Tillsatte lite gurkmeja i degen så det blir gula och fina, det är ju ändå påsk!
 

Bovetefrallor

ca 15 st
 
50 g jäst
9 dl ljummet vatten
7 dl bovetemjöl
4 dl sojamjöl
1 dl solrosfrön
1 dl (drygt) psylliumfröskal/psylliumhusk (inte fiberhusk!)
1,5 tsk havssalt
2 tsk brödkryddor
1 tsk gurkmeja
 
Smula jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten. Rör ut. Blanda alla mjölerna, frönen, husket och kryddorna i en annan bunke och häll sedan över i degvätskan. Vispa i hop med degblandare eller slev några minuter. Det är en ganska lös smet till att börja med, men den sväller och blir lite klibbig. Låt sedan degen svälla ca 15 minuter. Blöt händerna och ta upp en lagom stor degklick med sked i handen och forma lite lätt till bullar. Lägg ut på bakplåtsbeklädd plåt. Låt jäsa i ca 1,5 timme och sätt sedan in i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Lägg ut dem på galler för att svalna.
 
 
 
1 Cecilia:

skriven

Ser fantastiska ut

Svar: Tack så mycket!
elkotts.blogg.se

Kommentera här: