Risifrutti

Vi kokade ris som tillbehör till middagen häromdagen och det blev en del över, vad gör man då? Jo en risifrutti! Det passar som mellis, frukost eller efterrätt. Supergott och busenkelt, lite barndomsminnen från utflykter fick vi, men ändå en känsla av lyx då vi ätit något liknande som dessert på restaurang. Hur som helst, prova detta om det blir risrester!
 

Risifrutti

2-3 dl kokt ris
3 dl kokosmjölk
1/2 tsk vaniljpulver
ev. 1 tsk dadelsirap 
 
2 dl björnbär
Några myntablad
 
Blanda det kokta riset med kokosmjölk, tillsätt vaniljpulver och eventuellt dadelsirap om du vill ha den sötare. Koka upp och mosa 1 dl björnbär till en sylt. Varva med risifruttin och toppa med resten av björnbären och myntablad. Enkelt va!? Det går också bra att värma själva risifruttin, det blev också gott. 
 
    
 
 

Kommentera här: