Gröna Mackor med Mango och Bär

 
Visst är det väl kul med lite färg? Bröd kan ju annars se rätt tråkiga ut. Här har vi färgat dem med Matchapulver, så de får en liten smak av te också, väldigt spännande! Men det går givetvis att skippa det också eller kanske smaksätta/färga med något annat!

Frukt och bär är föresten supergott i mackor, här har vi fyllt med mango, hallon och björnbär tillsammans med alfalfagroddar och salladsblad!

Recept:
 2,5 dl sojamjöl
 1,5 dl rismjöl 
2 tsk bakpulver 
 2 tsk fiberhusk 
 2 tsk matchapulver (eller brödkryddor) 
ca 4-5 dl hett vatten + 2 msk kokosolja eller olivolja.

Ibland blandar jag i lite havregryn och frön också för mer tuggmotstånd! 

 Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt vattnet och oljan och blanda ihop till en smet /deg. Låt stå i några minuter. Forma sedan försiktigt med våta händer till bullar eller små baguetter och grädda i ugnen på en plåt med bakplåtspapper i ca 20 minuter på 175-200 grader. Låt svalna innan du äter dem. :) Det går säkert bra att byta ut mjölsorterna också.
 
 
 
 
 

Kommentera här: