Auberginelasagne
Den här "lasagnen" var bland det godaste vi någonting ätit! Hade inte alls särskilt höga förväntningar utan flowade bara runt i köket och ville hitta på något med auberginerna som vi köpt billigt. Men det resulterade alltså i en sorts lasagne där vi varvade skivor av aubergine och kålrot med en mustig tomatsås, gröna linser och en fantastiskt god valnötskräm! Vi har gjort Zucchinilasagne föut, vilket många andra också verkar ha provat, men alltså, aubergine var ÄNNU godare!!
Here we go:
Auberginelasagne
Recept:
4 pers.
2 Auberginer
1/2 skalad kålrot
1/2 skalad kålrot
4 dl kokta gröna linser + valfria kryddor (vi hade en burk med en arabisk blandning "kabsa spices", har tyvärr inte hittat den i sverige..)
Tomatsås:
400 g krossade tomater
1 dl vatten
1 dl vatten
2 morötter
1 lök
2 vitlöksklyftor
franska örter
en skvätt äppelcidervinäger
havssalt och peppar
Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i några minuter. Tillsätt vatten och tomatsås och finrivna morötterna. Och låt puttra ihop medan du gör det andra.
havssalt och peppar
Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i några minuter. Tillsätt vatten och tomatsås och finrivna morötterna. Och låt puttra ihop medan du gör det andra.
Valnötskräm:
2 dl valnötter
1 dl solrosfrön
3-4 msk kapris
1 vitlöksklyfta
1/2-1 skalat äpple
Mixa ihop till en god kräm. Späd eventuellt med lite vatten eller växtmjölk om du vill ha den lösare.
Skör auberinerna i skivor på längden, skär också tunna skivor av kålroten. Pensla med lite olivoja. Varva plattorna med linserna, valnötskrämen och tomatsåsen. Baka i ugnen på ca 200 grader i 10-20 minuter. Servera tillsammans med sallad och zucchinipasta!