Spring rolls

Härligt råa vårrullar som ger en frisk smak, perfekt som förrätt. Doppa dem i lite soya eller hallontahini.
 
 
 
 
Vårrullar
 
6 stycken rispapper
1 rödbet
1 morot
1 sötpotatis
1/2 röd paprika
1/2 grön parprika
1 stjälk selleri
1/2 fänkål
 
apelsinsaft
sesamolja
jordnötssmör
hampafrön
sesamfrön
svarta sesamfrön
 
japansk soya eller tamarisoya
 
tahini
hallon
 
Skala rödbetan, moroten och sötpotatis och strimla till tunna tunna strimlor. Strimla även paprikorna, sellerin och fänkålen riktigt tunt. Pressa över apelsinsaft och sesamolja. Koka upp vatten och häll i en bunke. Ta ett rispapper och doppa försiktigt ner i vattnet ca 10-15 sekunder. Håll så att det inte vecklas ihop. Lägg det sedan på en kökshandduk och varva de olika strimlorna i mitten av pappret. strö över fröna och klicka ut jordnötssmör (Om du blandar ut smöret med lite vatten går det att pensla på det också). Vik in sidokanterna först och sedan underdelen, rulla ihop med tryck, men försiktigt så att inte rispappret går sönder. Upprepa med resterande rispapper och ingredienser. Doppa i soya eller tahini. För en rosa tahini, mixa hallon med tahini och vatten, smaka av och känn efter mängden själv.
 
Smaklig förrätt! 
 
 
 
 

Kommentera här: