Spenatsoppa med långpannebröd

 

 

 

Spenatsoppa

 
600 g Fryst spenat
vatten
1 burk kokosmjölk
rejält med riven ingefära
1-2 vitlöksklyftor
1/2 lime rivet skal och saft
ett gäng basilikablad
timjan
havssalt och peppar

 
Sätt på spisen och tillsätt alla ingredienserna, koka upp, låt sedan puttra och rör om då och då. Späd med vatten till den konsistenns du vill ha. Mixa eventuellt med stavmixer. Toppa med rostade frön, hembakat bröd, kokt ägg och lite grönsaker!
 
 

Långpannebröd 

(Vill du få brödet veganskt? Byt ut ägg mot chiafrön och lite vatten, ta kokosmjölk istället för kvarg.)
 
2 dl äggvita
ca 250 g lättkvarg
1 mandelmjöl
1 sojamjöl
1/2 dl quinoamjöl
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl solrosfrön
1 1/2 tsk bakpulver
1- 2 dl hett vatten + 1 msk äppelciervinäger
1 msk fiberhusk
3 msk passerade/krossade tomater (eller några färska körsbärstomater)
rosmarin och brödkryddor
1 msk salt
 
 
 
Vispa äggvitan hårt. Vänd ner kvargen utan att förstöra luftigheten. Tillsätt passerade tomater. Blanda samman mjölsorter och bakpulver och kryddor i en annan bunke. Rör i hop allt sammans och häll i vattnet och vinägern. Bred ut i långpanna och låt stå i ugnen ca 30 minuter.
 

Kommentera här: