Glutenfria brödbullar

Vi experimenterar mycket i köket, och när vi bakar gör vi det nästan alltid glutenfritt! För att få upp proteinhalten lite men fortfarande hålla det veganskt, så använde vi sojamjöl, vilket är fullt av protein! Vi brukar dock alltid blanda olika mjölsorter för att få bästa resultat. Här använde vi sojamjöl, mandelmjöl och hirsflingor. Men det går säkert bra med havregryn mixat till mjöl, bovetemjöl, quinoamjöl eller något annat glutenfritt mjöl. 

Som vanligt höftade vi bara lite när vi bakade, och hällde bara olika ingredienser på känsla, så man får ta måtten med en nypa salt!
 
  
 
 
 

Brödbullar

ca 12 små bullar

2 1/2-3 dl sojamjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl hirsflingor
1 riven morot
2 tsk fiberhusk
1 1/2  tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk gurkmeja (ger fin färg)
1 tsk rosmarin
4 dl hett vatten
1/2 dl krossad linfrön (kan uteslutas)
3 msk sesamfrn (kan uteslutas)
1/3 dl solrosfrön (kan uteslutas)

Blanda ihop allt och låt svälla i ca 10 minuter. Rulla försiktigt till små bullar, (försök behålla luftigheten i bullarna). Grädda i ugnen ca 20-30 minuter på 200 grader. Sänk tempertauren något mot ifall de får alldeles för mycket färg.
 




Kommentera här: