Röda laxbiffar med broccolimos

 
 
De här goda laxbiffarna får en så vacker färg av rödbetor att man bara blir lycklig att titta på dem! Mera färg i maten gör den alltid så mycket godare. Man kan självklart nyta ut laxen mot exempelvis vita bönor om man inte äter fisk!
 
 

Lax- och rödbetsbiffar med krämig broccolimos  

 Biffar, ca 3-4 port:
400 gram vild lax
4 st medelstora rödbetor
peppa och salt
timjan och rosmarin
citronsaft och citronskal
 
Rensa fisken och skär i mindre bitar. Skala och riv rödbetorna grovt. Mixa laxen och rödbetorna tillsammans och krydda, samt tillsätt citronsaft och rivet citronskal. Forma till lagom stor biffar och stek i kokosolja i en upphettad panna. Efterstek eventuellt i ugnen.
 
Broccolimos 
2 stycken stora broccolibuketter, eller ca 400 gram fryst broccoli.
1dl kokosmjölk
1/2 tsk äppelcidervinäger
1msk olivolja
1 lime
salt och peppar
 
Skär broccolin i mindre bitar eller häll i den fryst i en kastrull med vatten som täcker dem. Koka upp och låt koka tills de mjuknar, ca 5-10 minuter. Spara lite av kokvattnet när du häller av. Mixa tillsammans med kokosmjölk, en skvätt äppelcidervinäger, olivolja, salt och peppar och rivet skal av lime, och lite limesaft.
 
Addera gärna något knaprigt som nötter eller frön till, så är det klart för servering!
 
 

Kommentera här: