Kikärtswrap med blå kongo, linser och granatäpple

Färgglad mat är ju som sagt det vi gillar bäst. Potatis använder vi inte så ofta i vår matlagning, tycker den är väldigt tråkig och smaklös, men när vi gick förbi den här blå potatisen i affären så blev vi lite småsugna ändå! Och även om det smakar precis som vanlig potatis så tycker vi att det blev något roligare, lite vackrare och mycket godare!
 
Wraps är väldigt lätt att göra själv. Tidigare har vi gjort wraps av både kokosmjöl och mandelmjöl, men vi har länge haft kikärtsmjöl ståendes i skafferiet och har inte riktigt vetat vad vi skulle göra med det. Det blev kanon i det här enkla receptet! Smakar ungefär som crêpes, så nästa gång blir det till att steka pannkakor på veganskt vis!
Hade även sojamjöl så vi tog hälften, hälften, men det går lika bra med bara en sorts mjöl.
 
 
 
 

Kikärtswrap med blå kongo, linser och granatäpple

 
Kikärtswrap:
ca 4 "pannkakor" 

1 dl kikärtsmjöl
1 dl sojamjöl
2 dl vatten
1/2 tsk salt

Vispa ihop allt tills det inte är några klumpar. Stek en fjärdedel åt gången av smeten i en varm stekpanna med lite kokosolja i. Vänd när den är genomstekt och stek ytterligare någon/några minuter. 

Fyllning:

Blå kongo (potatis)

2 dl okokta belugalinser
6 dl vatten
äppelcidervinäger
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
1 lök
olivolja
färsk basilika
peppar och havssalt

1 granatäpple

Koka potatisen, skär sedan i bitar, varm eller kall. 
Koka linserna enligt förpackningen (ca 15-20 minuter). Hacka lök, vitlök och färsk basilika, riv citronzest och pressa citronsaft och blanda i allt i de färdigkokta linserna. Häll på en skvätt olivolja och äppelcidervinäger. Peppra och salta. Gröp ur kärnorna ur granatäpplet. Lägg alltihop i en wrap och ät! 

Kommentera här: