Fylld spaghettipumpa
Så mycket pumpa som säljs i butikerna nu. Går ju att hitta på många olika spännande maträtter. Vi testade spaghettipumpa för första gången. Hade tyvärr inne den lite för länge i ugnen, så den trasade mest sönder, men annars ska det fungera som spaghetti. Smakade riktigt bra med kikärts- och linssås, ungefär som pasta bolognese!
Fylld spaghettipumpa
1 Spaghettipumpa
Fyllning:
1 pkt krossade tomater
1-2 dl vatten
300 gram kokta kikärtor
2 dl röda linser
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1 nypa salt
peppar
timjan
basilika
färsk ingefära
1 lime
bladspenat
grönkål
paranötter
balsamico
Skär pumpan mitt itu på längden och kärna ur de två delarna. Lägg dem på en bakpappersbeklädd plåt med skalet uppåt. Låt stå i ugnen på ca 200 grader i 30 minuter. Gröp ur köttet, som förhoppningsvis är trådigt som spaghetti, och lägg i en skål. Spara skalet som djuptallrik.
Gör fyllningen under tiden pumpan står i ugnen. Häll i krossade tomater och vatten i en kastrull, tillsätt linserna och koka upp. Skala och hacka löken och lägg i såsen. Pressa i vitlöksklyftorna och kryddorna. Riv i färsk ingefära och riven limeskal, samt lite limesaft. Låt puttra tills pumpan är klar, tillsätt kikärtorna sist.
Servera spaghettin och bolognesesåsen tillsammans och med en enkel sallad på sidan!