Fylld spaghettipumpa

Så mycket pumpa som säljs i butikerna nu. Går ju att hitta på många olika spännande maträtter. Vi testade spaghettipumpa för första gången. Hade tyvärr inne den lite för länge i ugnen, så den trasade mest sönder, men annars ska det fungera som spaghetti. Smakade riktigt bra med kikärts- och linssås, ungefär som pasta bolognese!
 
 
 
 

Fylld spaghettipumpa

 1 Spaghettipumpa
 
Fyllning: 
1 pkt krossade tomater
1-2 dl vatten
300 gram kokta kikärtor
2 dl röda linser
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
1 nypa salt
peppar
timjan
basilika
färsk ingefära
1 lime
 
bladspenat
grönkål
paranötter
balsamico
 
Skär pumpan mitt itu på längden och kärna ur de två delarna. Lägg dem på en bakpappersbeklädd plåt med skalet uppåt. Låt stå i ugnen på ca 200 grader i 30 minuter. Gröp ur köttet, som förhoppningsvis är trådigt som spaghetti, och lägg i en skål. Spara skalet som djuptallrik. 
 
Gör fyllningen under tiden pumpan står i ugnen. Häll i krossade tomater och vatten i en kastrull, tillsätt linserna och koka upp. Skala och hacka löken och lägg i såsen. Pressa i vitlöksklyftorna och kryddorna. Riv i färsk ingefära och riven limeskal, samt lite limesaft. Låt puttra tills pumpan är klar, tillsätt kikärtorna sist. 
 
Servera spaghettin och bolognesesåsen tillsammans och med en enkel sallad på sidan!
 
 

Kommentera här: