Julgröt

Vegansk julgröt som nästan är för god, man vill bara ha mer, och mer och så lite till. Ett måste på julaftonsmorgon med kanel och kokossocker på. 
 
 
Risgrynsgröt
 
6 portioner
 
2 1/2 dl grötris
5 dl vatten
3/4 tsk salt
8-9 dl växtmjölk. (Vi anvnde Oatly Ikaffe som är lite fetare havredryck, det blev väldigt bra!)
1 kanelstång
 
Mät upp ris, vatten och salt. Koka upp och rör om, lägg på lock. Låt koka i ca 10 minuter på svag värme utan omrörning. Tillsätt sedan oatly i kaffe, och en bit hel kanel, rör om och koka upp på nytt. Lägg på locket och låt gröten svälla på svag värme ca 40 minuter utan omrörning. Om den fortfarande är förr tunn, låt den få längre tid att svälla. Om den är för tjock, tillsätt mer oatlydryck. Servera med lite äppelmos och mandlar och havremjölk, toppa med kanel och kokossocker. 
 
 

Kommentera här: