Fyllda paprikor

Barndomsminnen kommer smygande när vi äter dessa fyllda paprikor. När vi var små var det väldigt spännande att få fylla sin egen paprika med sin egen favoritblanding. Den här gången fyllde vi dem med linser, couscous, tofu, lök, kokosmjölk och dadlar!
 
 

FYLLDA PAPRIKOR

6 stora paprikor i valfri färg
 
3 dl kokta gröna linser
2 tsk garamasala
3 tsk timjan 
1/2 tsk nejlika
1 tsk koriander
1 msk olivolja
 
2 dl kokt fullkornscouscous
1 tsk gurkmeja
1 tsk curry
en nypa flingsalt
1/2 pkt saffran
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
 
1 pkt tofu naturell
1 rödlök
3 dadlar
1 dl kokosmjölk
1 citron
 
Skär försiktigt av locken på paprikorna och ta ur kärnhusen. Skölj noga av dem. Koka upp vatten en stor kastrull och förväll paprikorna 1-2 minuter.
Blanda de förkokta linserna med garamasala, timjan, nejlika och koriander.
I en annan skål, blanda ihop couscous olivolja, pressad vitlök, flingsalt, saffran, gurkmeja och curry.
Skär tofun i små bitar.
Skala och hacka löken.
Kärna ur och skär dadlarna i små bitar.
Skölj och riv citronen och dela itu, (för att också använda saften). 
Varva alla ingredienser i lager i paprikorna så det fylls till toppen, pressa ner med en sked så det inte ramlar ur. Lägg på locken igen och låt stå i ugnen på ca 200-225 grader ca 20-25 minuter, så det har fått lite färg. 
 
Servera till sallad och bröd. 
 
Smaklig måltid!
 
 
 

Kommentera här: