Apelsinfudge

Superhärligt len fugde med smak av apelsin och flingsalt som bara smälter i munnen. 
 
 
 

Apelsinfudge

cirka 20 bitar
 
1 dl dadelmassa eller färska dadlar
2-3 msk kokosolja
2 msk raw kakao
1/2 - 1 dl paranötter
två nypor flingsalt
1 apelsin
Kärna ur dadlarna eller skär upp dadelmassan i mindre bitar. Smält kokosoljan. Mixa dem tillsammans med kakaon. Hacka nötterna grovt. Skölj och riv skal från apelsinen. Skär igenom den och pressa ur lite saft i mixet. Tillsätt nöthacken och den rivna apelsinen och salt. Blanda om ordentligt. Klä en liten lunchlåda eller form med aluminiumfolie, cirka 10 x 10 cm. Tryck ut smeten i lådan/formen ungefär 1,5 cm tjockt lager och ställ i kylen några timmar för att stelna. Skär sedan upp i lagom stora rutbitar. 
 
 
 
 

Kommentera här: