Nötbröd och pannkaksfrukost

 

Proteinpannkakor

1 ägg

2 dl flytande äggvita

1,5 skopa proteinpulver

1/2 dl mjölk

1/2 dl havregryn


Mixa ihop, stek tunna pannkakor i smör eller olja.


 
                              


Nötbröd


Man kan få så mycket inspiration från andra, läste senast på bloggen Undervarttak att man bör blötlägga nötter och frön för att kunna få i sig alla nyttigheter, det blir alltså möjligt för kroppen att bryta ner dem, man "aktiverar" nötterna. Googla detta och läs på! Väldigt instressant. Här är också recept från deras blogg.

Därför har vi i alla fall blötlagt alla nötterna och fröna några timmar innan.

Detta behöver du till ett bröd
100g mandlar med skal
100g hasselnötter med skal
100g valnötter
100g krossat linfrö
100g skalat sesamfrö
150g solrosfrö
150g pumpakärnor
 
1 ägg, 2 dl flytande äggvita. (eller om du vill, 6 hela ägg)
1/2 dl olivolja
Havssalt
 
Så här gör du
 
  • Sätt ugnen på 160 grader
  • Mät upp alla nötter och fröer och blanda samman i en bunke
  • Vispa samman ägg, olivolja och några nypor havssalt i en annan bunke
  • Häll äggblandningen över nötter och frön
  • Klä en avlång brödform med bakplåtspapper

  • Klicka ner smeten i formen och jämna till
  • Grädda brödet i 1 timme
  • Vänd upp brödet och låt svalna på galler.
 

Kommentera här: