.

Fetaostgratinerade quornfiléer med tequinoa

och juldoftande grönkålssallad


Mycket gott med söta dadlar till salt ost. Går jättebra att byta ut dadlarna mot någon annan frukt, vi körde på nektarin en gång (även gott på lax), päron, äpple etc.
 
Ingredienser
6 pers
 
12 quonrfiléer
En näve dadlar
1 pkt fetaost
1 gul lök
1 paprika
 
Några grönkålsblad
1 palsternacka
1 hel nejlika
1 krm stötta kardemummakärnor
2 krm stött rosépeppar
vit balsamico (lite krämig balsamvinäger)
lite äppelcidervinäger
flingsalt
lite olivolja
lite limesaft

6 portioner quinoa (läs enligt beskrivning på förpackningen)
1 tepåse av valfri smak (vi hade kokoste)
 
 
Sätt ugnen på 200 grader och tina quornfiléerna något. Hacka dadlar, fetaost, lök och paprika. Bre på dadlarna (det blir nästan som en kräm), smula på fetaosten, löken och paprikan och grädda i ugnen tills quornfilérna är genomsstekta och osten fått en fin brun färg. 
 
Skölj och skär bort det mittersta på grönkålsbladen, skär dem i lagom stora blad. Skala och grovriv palsternackan. Mortla nejlikan och strö över, strö på de mortlade kardemummakärnorna och rosépepparn. salta och ringla på olivolja, balsamico, äppelcidervinäger och lite limesaft. 
 
Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen och ha en tepåse i. (eventuellt koka upp tevatten först och sen koka quinoan där i).
 
Servera såklart med en god sallad och knapriga nötter eller frön! 
 
 
(Och nej, ingen snygg dukning, folk hade redan börjat ta sina tallrikar för att ta för sig innan jag skulle ta kort haha)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: